12.08.2013

Dyk-Leif, Sverige


Fredag 9 august reiste 5 prodykkere over til Sverige og kanskje det beste dykkestedet svenskene har å by på.

Carina, Kim, Vidar, Trine-Line og bak kamera Cathrine


Dyk-Leif

Er et dykkesenter som ligger i Hamburgsund ca 45min kjøring fra Nordby. De kjører daglig turer ut til Väderöarnas naturreservat, der er det 365 øyer og skjær som byr på Sveriges beste naturdykkeplass.

Overnatting

Dyk-Leif tilbyr også overnatting, du har valget mellom å sove på rom i hovedhuset eller leie små tomannshytter nede i sentrum. Fra hyttene er 5min å gå opp til hovedhuset og 2min å gå til båtene.
Etter dykkene er det muligheter for øl og dykkeprat i hovedhuset.
Dykking

Dagen starter med en deilig enkel frokost med noe for alle kl 7.30,  sjekk av ustyr og luft kl 08.30 før vi laster det opp på bilene. Briefing kl 09.00 før vi går ned til båtene. 
De har to store båter, og en litt mindre båt med god plass til dykkere, utstyr og benker man kan sitte på for å ta på tunge dobbeltsett. 
Dykkene passer bra for de som liker undervannsnatur. Her er det mange fine fotomotiver og flotte vegger å se på. Dyppden er ned til rundt 30m så AOW sertifikat eller tilsvarende er å foretrekke med tanke på at vi dykker i fra båt og dybden. 
Vidar sammen med en krabbe
Mellom dykkene er det lunsj, vi fikk servert asia-inspirert mat med kaffe og kaker. Til lunsj møtes begge båtene så alle spiser lunsj sammen.
Lunsj i sola


Det er også mulighet for snorkling mellom dykkene for de av oss som aldri blir lei av undervannslivet
De legger opp dykkene sånn ikke alle dykker på samme sted. Båtene legger til på hvert sitt dykkested også byttet vi dykkested etter lunsj. Så det var aldri for mange dykkere på et sted. 

Klargjøring av kamera.

En av båtene
Det du kan forvente å se på dykkene er taskekrabbe, trollhummer, vanlig hummer, strandkrabber, nakensnegler, og selvfølgelig masse forskjellig fisk og annet dyreliv. Store sildestimer som sklir over tang og tare er et flott syn for øyet. Det er ingen vrak i sikte så her er det bare naturdykking som gjelder. Hvis du har litt flaks er det også mulig å se sel, vi så dem men kun på avsand i overflaten.

                              
Trollhummer

Taskekrabbe
Cathrine
Ellers er Hamburgsund en fin liten by med mange båtturister. Her er det noen fine resturanter langs brygga, boder som selger softis og live musikk på lørdagskvelden.

På brygga til hjallmars.

Har du lyst på en liten dykkeferie uten alt for lang reisevei? Besøk Dyk-Leif
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar