23.02.2013

ProDykk besøker Apeks i England

20-22 februar dro jeg (skolesjef Knut) til Apeks' ventilfabrikk i Blackburn, England. De ønsket å vise deres viktigste og største forhandlere de nyeste produktene samt en miljøbevisst fabrikk med enormt fokus på kvalitetssikring av utstyr.


Torsdag ankom vi (norsk gruppe av forhandlere jeg dro med) fabrikken etter en kjøretur fra hotellet i Manchester. Vi fikk grundig gjennomgang av fabrikkens historie og oppstart for nesten 40 år tilbake. Blant annet kommer de til å lansere en Limited Edition ventil som symboliserer det kommende jubileumet. Vi fikk innføring i prosessen av å lage en ventil, fra tegnebordet til ferdig produkt. På bildene kan du se hvordan de dreier ut delene til ventilen XTX200. Etter hver prosess har de en inspeksjon av hver del, altså en meget omfattende sikkerhetsprosess. Delene blir så "krommet" og deretter sjekket igjen. Til slutt monteres ventilen og blir da funksjonsjekket, den blir testet under vann, lekkasjesjekket, diverse puste egenskaper med instrumenter viser forskjellige grafer osv. Hvis en ventil svikter blir denne lagt til side og undersøkt for å unngå at feilen oppstår igjen. ALLE delene i ventilen blir laget og montert m/ test på fabrikken (støping av plast, eloksering, dreing, montering, test etc.), dvs bedre internkontroll og ferdig produkt som kommer i butikk til oss på ProDykk.

Apeks har et stort miljøbevisst system jeg ble veldig imponert over. Restene av plast blir resirkulert til ny støpemasse. Restene av kobberet blir sendt til gjenvinning. Oljen som brukes i maskinene blir renset og gjenbrukt. Elokseringsrester blir vasket og kjemisk behandlet slik at materialet blir komprimert og ikke giftig lenger, da kan det trygt sendes til resirkulering. All annen avfall blir også sortert og resirkulert. Fabrikken har blitt tildelt utmerkelser for deres miljøtiltak. Derfor anbefaler vi produktene ettersom vi også er meget opptatte av miljøet (som PADI Green Star Award senter). Jeg ble veldig imponert av deres engasjement!

Jeg hadde en del restriksjoner i forhold til å ta bilder men jeg fikk knipset noen her av en XTX200 1.trinn/2.trinn produksjon. Vi opplevde de daglige oppgavene til ansatte på Apeks som var veldig interessant for meg som sitter mye på ProDykk og reparer/gjør service på brukte Apeks ventilsett.

Apeks jobber kontinuerlig med nytenking og utvikling av produkter. De har et eget team som jobber med dette. Jeg likte også godt at Apeks mottok ris og ros i god tro og ønsker å høre på tilbakemeldingen fra deres kunder. Vi hadde derfor mange gode samtaler med Apeks representanten som guidet oss rundt. I tillegg ville de opplyse om at ingen kopier blir laget ved deres fabrikk, kun originale Apeks og Aqualung ventiler (ettersom de samarbeider om flere av sine produkter). Det er lett å kopiere, men vanskelig å oppnå samme kvalitet.

Vi er stolte av å selge Apeks og Aqualung ventiler!

 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar