13.02.2014

Liveaboard i Thailand - Similan Islands

Thailand turen startet med fly fra Oslo - Doha - Kuala Lumpur - Phuket. Et av Qatar's nye Dreamliner fly møtte oss med champagne og film til langt på "natt". Lang tur, men absolutt en grei tur, Similan skulle heldigvis vise seg fra sin beste side da vi ankom med harelabbene.

Khao Lak Scuba Adventures - ProDykk gjengen med dykkeguidene

Similan Islands er en av verdens topp destinasjoner under vann hva gjelder marint liv og bløtkoraller. Om man har sett regnbuen får man den i en ny marin versjon her, alle farger er oppnåelige. Og etter en lang tur var vi virkelig klar for litt ferie og seriøs relaxiooon.

Ila av turen har vi klart å "floode" en Sola lykt, en GoPro og et Canon kamera. Men utstyret hadde gjort jobben..

Liveaboard ved Similan er sporten å dykke, spise og bo på båt flere dager i strekk. Man ser ikke fastland, kun horisont i 4 dager ved grensa til Myanmar. Øyene Similan, Koh Bon, Koh Tachai og den meget kjente dykkeplassen Richelieu Rock var våre planer med djevelskaten på følget. Dykkebåtens motto er Dive - Eat - Sleep: Repeat. 

Thomas blant glassfisk og koraller

Vestkysten av Thailand er kjent for "Seven Color Coral", bløtkoraller i sprakende farger. På hvert eneste rev vi har dykket har de høye forventningene møtt til de grader, vi har kost oss hvert minutt under vann og Similan besto testen. En av de beste liveaboard turene underskrivede har vært med på! Alle av oss har fått nye opplevelser, sjøhest, ghost pipefish, djevelskate, akkar, korallhager og blekksprut. Mye nytt og mye spennende, absolutt en plass for makro linser.

Vegard på nattdykk hvor livet blant korallene blomstrer mer enn på dagen. Tentaklene er ute for å spise. Her en gul "feather star" som klamrer seg til steinen med borrelås effekt. 


Djevelskaten er en av de største opplevelser man kan ha under vann. Ved Koh Bon hadde vi 3-4 dykk med flere 4 - 4,5 meter "oceanic manta rays". Følelsen av å se en skapning som er mer enn dobbelt så stor som deg selv er ubetalelig.

Terje og Ole Marius har akkurat opplevd tidenes dykk i Thailand, MANTA RAYS close up!

Vår lokale dykkeguide Tik viser oss rundt

Håvard koser seg i Sør-Øst Asia, undervanns forholdene er optimale, 30 m sikt og korallene blomsterer i nasjonalparken.

"Day reef octopus" på solnedgangsdykk

Vi hadde 4 dykk om dagen og et måltid mellom hvert dykk. Etter en lang flytur ble dette en tøff start og mange tok seg et cowboy strekk i kahytten ved formiddagene. Høres kanskje ut som en gjeng pensjonister på tur men overgangen fra 0C til 35C grader, 0 til 4 dykk om dagen og litt ekstra jetlag fra flyturen satt en støkk i oss. Det er viktig å slappe av mellom dykk men vi var også meget desperate etter å oppleve Thailand under vann. Vi holdt det gående i 3 dager før siste dag som la opp til 2 dykk og litt minibus sørover.

Alle dykkere og mannskap på liveaboard båten

Akkaren lå rolig og passet på kona som la egg i en hule 2 meter opp i skråningen.

Etter flere dager på sjøen i solsteika med blikkstille hav (heldige med været) dro vi med minibus nedover til Koh Lanta. Selve turen var smertefri men sjåføren visste ikke forskjellen på Koh Lanta (koh som betyr øy) og fastland Lanta. Så vi endte opp i Sikao, en time forbi vår avkjørsel til øya. Noen timer for sent hadde vi tatt 2 ferger og plassert oss på et koselig lite hotell ved Saladan på Koh Lanta. Vi sjekket inn på Kon-Tiki Divers (Thailands svar på Colona i Rødehavet), kastet litt thaimat i fleisen og besvimte på putekanten. 

En lang dag men absolutt verdt turen.. De neste dagene skal det dykkes på nye kjente plasser, Hin Daeng, Hin Muang og nære Phi Phi Island. Et nytt blogginnlegg kommer, se mer bilder på vår Facebook side også :)

2 kommentarer:

  1. I really need to have or to share this all in one site.It has a total package that you are longing to look for great idea with it and very interesting details ..GOOD JOB for that!

    Diving Lessons Phuket | Padi Open Water Phuket

    SvarSlett
  2. You are posting very nice post. The advice provided on this blog is actual important for us.Keep sharing in future.

    Scuba Diving Phuket | Stand Up Paddle Board Hire

    SvarSlett