17.04.2013

SAWADTI PI MAI

Dykkeinstruktører (39 år og 41 år)
og lokal jente (8 år) velsigner forbipasserende.

....eller godt nyttår! Midt i april entret vi år 2557, noe som ble feiret tre dager til ende med tusenvis av liter vann og mentoltalkum. Songkranfestivalen er opprinnelig et renselsesrituale, og startet med at vann fra vasken av Buddhafigurene ble skvettet på familie og kjære som en slags velsignelse på vei inn i det nye året. Det har eskalert til en vannvittig nasjonal vannkrig der ingen får gå tørrskodd på gaten. De eldre og mer tradisjonstroe skvetter litt vann med blomsterblader på forbipasserende, maler dem med mentoltalkum i ansiktet og ønsker deg et velsignet godt nytt år. De mer ivrige kjører rundt med store vanntønner på lasteplanet og kaster bøtter med isvann over forbipasserende. Farangene (som mangler den buddhistiske bakgrunnsforståelsen av det hele) er selvsagt de mest hardhendte og uvørne, og sikter oftest mot hode/ øyne/ nese. Fikk oss noen gode bihuleskyllinger i forrige uke, og klarte vel å dele ut noen også :-)


Med Songkran kommer også den varmeste og våteste sesongen her i Krabiprovinsen. Det betyr at høysesongen er over, og at det blir færre dykketurister. Vi har mer vind, mer regn og mer bølger, men under vann er alt fremdeles fantastisk. Haien trekker tilbake når dykkerne er færre, og vi har møtt mer Leopardhai og Blacktip de siste ukene, HURRA! Når det er mindre å gjøre har det også blitt tid til etterlengtet ferie. Familiene våre kom på beøk i påsken, og vi fikk dratt både til Koh Lanta og Bangkok med dem. Pluss en liten tur på liveaboard på Similan Islands og Richelieu Rock med Khao Lak Scuba Adventures. Må vel innrømme at vi var noget skuffet over Similand islands. Kan hende vi har blitt litt bortskjemte de siste månedene, men synes det er vel så flott på de vanlige dykkeplassene "våre" rundt Phi-Phi/ Bida øyene. Derimot var Richelieu Rock overveldende og helt fantastisk! Oppdaget noe nytt på hvert dykk der, alt fra merkelige pipefish og nudies til Harlequin shrimps.

Fimbriated morey eel
Harlequin shrimps
Tiden er inne for å flytte på oss. Kollegaene våre har allerede begynt å dra hjem til sine verdenshjørner, noe som er vemodig. Vi har samlet minner og opplevelser for livet med fantastiske mennesker de siste fire- fem månedene. Vi ble tilbudt å bli i Ao Nang over lavsesongen, men etter en liten tenkepause landet vi på at vi vil oppleve mer av verden når vi allikevel er på tur. Men hvor skal vi dra? Indonesia? Malaysia? Filippinene? Visumet går ut om to uker, så vi har gooood tid på å bestemme oss. Men gode forslag mottas med takk :-)


Linn med gode kollegaerIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar